Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Мы в соцсетях




Наши друзья






Форма входа

Главная » 2014 » Июль » 16 » Обращение ВПМУ к премьер-министру Арсению Петровичу Яценюку
00:50
Обращение ВПМУ к премьер-министру Арсению Петровичу Яценюку

Реформирование железнодорожной отрасли

 25 июня с.г. КМУ принял Постановление № 200 "Об образовании ПАТ «Українська залізниця». Это дает некоторую надежду на то, что наконец прекратится сокращение численности работающих железнодорожников по инициативе "Укрзалізниці". Этого требует ст. 3 Закона Украины "Об особенностях образования ПАТ железнодорожного транспорта общего пользования, которой предусмотрено, что «Со дня принятия решения КМУ об образовании Общества до государственной регистрации общества Государственная администрация железнодорожного транспорта, предприятия железнодорожного транспорта, хозяйственные общества, 100% акций (частей, паев) которых принадлежит государству и вносятся в уставный капитал Общества, не имеют права без согласия центрального органа исполнительной власти, которая обеспечивает формирование и реализует государственную политику в сфере транспорта: сокращать численность работниковСт. 11 этого же Закона предусматривает, что за нарушение данного Закона должностные лица несут криминальную, административную и дисциплинарную ответственность согласно законодательству. Таким образом, на период от 25.06.14 к созданию ПАТ «Украинская железная дорога» государство законодательно гарантирует сохранение рабочих мест железнодорожникамКроме того, по нашему глубокому убеждению именно прозрачность процессов при проведении реформирования может стать залогом его успешного проведения. По решению Координационного совета, на имя Премьер-министр Украины А.Яценюка направленно соответствующее письмо, которое мы предлагаем вашему вниманию.

07.07.14.

Прем’єр-міністру

України

Яценюку А.П.

 

 

Шановний Арсенію Петровичу!

 

Вільна профспілка машиністів України (ВПМУ) підтримує реальний початок реформування залізничної галузі, але, враховуючи публічні заяви першого заступника Генерального директора Укрзалізниці М.Бланка про скорочення 100 тисяч! залізничників висловлює свій рішучий протест проти виштовхування кожного третього залізничника на вулицю.

На нашу думку саме безробітні та знедолені громадяни України є основною загрозою для стабільності у суспільстві та фінансовим тягарем для бюджету країни.

Навіть те скорочення чисельності працюючих у залізничній галузі, що зараз відбувається, вже привело до різкого зростання соціальної напруги у колективах, а реалізація задекларованого скорочення неминуче приведе до масових акцій протесту з зупинкою руху поїздів.

Враховуючи негативні наслідки, до яких привело реформування залізничного транспорту у деяких країнах Світу, вважаємо що ми, усі разом, повинні провести реформування залізничної галузі за своєю - соціально орієнтованою українською моделлю.

Відновлення економіки України можливе лише завдяки її розвитку, а не збільшенню армії безробітних, на соціальну підтримку яких у державі коштів немає.

У зв’язку з затвердженням Постанови КМУ від 25.06.14. «Про утворення ПАТ «Українська залізниця» Координаційна рада ВПМУ прийняла рішення звернутися до Вас з наступними пропозиціями:

- на виконання норми ст.3 Закону України «Про особливості утворення ПАТ залізничного транспорту загального користування» зафіксувати чисельність працівників  ПАТ «Українська залізниця» за станом на 01.07.14, та проводити щомісячний моніторинг цього показника, не допускаючи скорочення чисельності працівників;

- переглянути фінансовий план Укрзалізниці у частині затвердження фіксованої чисельності працівників ПАТ «Українська залізниця», що склалася за станом на 01.07.14., з обов’язковим  переглядом фонду оплати праці;

- враховуючи, що саме прозорість процесу реформування є засадничою запорукою його успіху, пропонуємо Вам включити до складу Комісії з утворення ПАТ «Українська залізниця»  та його наглядової ради Карікова С.Г. – голову ВПМУ .

Разом з цим, ліквідування під час процесу реформування Головного управління реформування та скорочення фахівців залізничників, які безпосередньо займаються реформуванням галузі, викликає у залізничників підозри на те, що і у цьому питанні починаються свої «тіньові схеми» з запитанням: а задля чого це робиться? 

 

З глибокою повагою,

 

голова профспілки                                                     С.Каріков

Просмотров: 672 | Добавил: SKORYI | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Июль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Транспортные СМИ


Информация